Príďte ochutnť jedlá z francúzskej kuchyne. Pozývame Vás na 5 chodové degustačné francúzske menu s pohárom červeného vínka La lagune gachet z oblasti Bordeaux. 

Predjedlo

Terina z foie grais s hruškovým chutney

Delikatesa z kŕmenej kačacej pečene 60 g

Polievka

Tradičná francúzska cibuľová polievka s gratinovanou bagetkou 0.25 l

Typická francúzska polievka varená s bielym vínom podávaná s bagetkou so syrom 0.25 l

Hlavné jedlo

Grilovaná bravčová panenka podávaná s petržlenovým pyré, červenou šošovicou a glazovanou mrkvou s hľuzovkovým jusom

Hľuzovka- kulinárska pochúťka vyskytujúca sa v Stredomorí. Je charakteristická aromatickou vôňou a nevšednou chuťou. Patrí medzi najdrahšie a najvzácnejšie potraviny. 150g /120g

Dezert

Creme brulee

Dezert zo žĺtkov, cukru a smotany ochutený vanilkovým luskom s karamelovou krustou na povrchu. 100 g

Tanier syrov

Ochutnávka francúzskych syrov

V ponuke sú syry: Buschette Chevre (kozí syr s bielou plesňou), Camembert (mäkký syr s krémovitou konzistenciou), Vacherin La Sangle (mäkký kravský syr s plesňou predávaný obalený v smrekovej kôre), Tommette de Yenne (jemný syr so žltou až červenou plesňou), Reblochon petit (kravský syr orechovej chute s bielou plesňou), Munster (tradičný mäkký francúzsky syr s charakteristickým zápachom a výnimočnou chuťou), Blue de Neigres (dvojplesňový- syr vo vnútri modrá pleseň a na povrchu biela) 80 g

Víno

La lagune gachet AOP

Svieže, čerstvé červené vínko pochádzajúce z vinárskej oblasti Bordeaux charakteristické silnou korenisto ovocnou vôňou. Podáva sa s teplotou na 16 -18°C. 0,1 dcl

Platnosť tejto ponuky končí 15.2.2017.

Cena menu: 16,90€  na osobu.

Rezervácia stola

picture