• 1a
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5a

Úvod:

Tradičná slovenská kuchyňa je historicky známa hlavne bravčovým mäsom, jahňacinou, múkou, zemiakmi, kapustou a mliečnymi výrobkami. Najbližšie má k maďarskej, českej či rakúskej kuchyni. Jedným zo slovenských národných jedál sú bryndzové halušky. Opýtate sa slovákov čo považujú za najtradičnejšie slovenské jedlo, minimálne 90% z nich vám odpovie, že halušky. V minulosti ich mali takmer v každej reštaurácii, no z mnohých jedálnych lístkov postupne vymizli. Chcete si pochutnať na tradičných slovenských špecialitách? Nemusíte za nimi cestovať po regiónoch Slovenska. Dokážu vám ich pripraviť rovnako chutne aj v reštaurácii Hotela Spectrum.

Slovenská kuchyňa to ale nie su len halušky a bryndza. Formovala sa stáročia aj vplyvom rôznorodých susedných národov. Každopádne základom ostalo to, čo sa u nás vypestovalo, urodilo a vychovalo (zemiaky, kapusta, múka, mlieko a mliečne výrobky, fazuľa, hrach, šošovica, hríby, bravčové a hovädzie mäso ale aj hydina, divina, jahňacina, či sladkovodné ryby).

Denné menu podávame v pracovný týždeň od 11:00 do 14:00 hod.  V ponuke nájdete na  výber zo 6 druhov jedál denného menu (A,B,C,D,E,F), čo ocenia aj nároční klienti.

Denné menu: polievka, chlieb, hlavný chod. Cena denného menu je 3,60 euro.
   
zemiakova polievka

Polievka:

Naše klasické denné menu zahŕňa vždy aj polievku, čo nie je všade vo svete zvykom. Obľube sa tešia slepačí, hovädzí vývar, či fazuľová, hríbová, šošovicová, kapustová alebo zemiaková polievka. Najtradičnejšia polievka na Slovensku je kapustnica.

   
halusky

Hlavný chod:

Pokiaľ ide o hlavný chod je slovenská kuchyňa trochu mastnejšia ako napríklad talianska alebo španielska. Často sa používa na prípravu jedál, bravčová masť alebo olej. Jednou zo špecialít, ktorá je typická pre slovenskú kuchyňu, sú halušky. Podávajú sa s bryndzou a kúskami smaženej slaniny.

   
moravsky kolac

Múčniky, slané koláče:

Pre slovenskú kuchyňu sú typické záviny, kysnuté koláče a buchty. V pečení sa často používajú mak, kakao, orechy a tvaroh. Okrem ponuky denného menu si môžete dostupné múčniky zákúpiť v priebehu týždna na recepcii (dostupnosť podľa denného menu).

   
salat

Šaláty:

Na šaláty sa často používa červená, biela kapusta a rôzne druhy zeleniny. V súčasnosti sa konzumuje pestrý výber šalátov európskej kuchyne. Hlávkový šalát sa konzumuje aj len obyčajne zaliaty sladkokyslým nálevom, môže byť podávaný aj s cukrom a kyslou kapustou.

 
Želáme vám dobrú chuť a príjemne posedenie.